top of page
DATH Logo Contouren rood

DIENSTEN

Honden zijn fantastische dieren, daar kunnen we het eens over zijn! Hoe heerlijk zou het dan ook zijn als we de band met onze viervoeter nog kunnen versterken door de ergernissen in onze relatie weg te werken?! ​Bij Dogs & Their Homes  zijn wij van mening dat het geven van een goede structuur aan de hond de hoeksteen is van een gezonde band met het dier. Onze diensten zijn hier dan ook volledig op afgestemd.

 

Hieronder een greep uit onze verschillende diensten! Afhankelijk van uw situatie en doelstellingen stellen wij een relevante en effectieve training voor u samen.

Door grote vraag naar onze diensten bedraagt de wachttijd steeds enkele weken.

Bent u dus in blijde verwachting van een puppy of nieuwe viervoeter en wil u graag van bij de eerste thuiskomst  op onze training beroep kunnen doen? Neem dan zeker tijdig contact op!

Voor urgente zaken (bijtincidenten of risicovolle situaties met kinderen) voorzien we spoedafspraken.

Hebt u een afspraak, maar kan u die niet nakomen? Laat ons dat dan zo gauw mogelijk weten. Bij niet-verwittigen of laattijdige annulaties worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Lessen worden gefactureerd vanaf het geplande startuur, ookal loopt u zelf vertraging op.

Kovu op het strand - Dogs and their Homes
abstract-red-background-creativeye99.jpg
DATH Logo Contouren Wit.png

Individuele Gedrags-training

Net als bij de mens, kan er ook bij de hond een probleem opduiken waar u moeilijk weg mee weet. Vaak voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld:

 • trekken aan de leiband

 • geen rust vinden, zowel binnen- als buitenshuis

 • opspringen

 • bezitterigheid, voedsel stelen, bedelen aan tafel, ... 

 • overmatig blaffen constant of uitvallen (naar andere honden, mensen, of in het wilde weg)

 • ongecontroleerd enthousiasme

 • vernielzucht

 • ...

Wat de oorzaak van dit probleem is, ligt echter vaak voor de hand:

 • onvoldoende correcte socialisatie

 • manke communicatie tussen begeleider en hond

 • gebrek aan structuur en duidelijkheid

Hoe dit probleem wordt aangepakt, is vaak een ander paar mouwen. Wij kijken, samen met u, tijdens onze individuele trainingsmomenten, hoe we deze problemen kunnen oplossen. Elke hond is uniek en verdient daarom ook training op maat. Beginnen doen we steeds met een les theorie (2,5u), waarin de basisbeginselen van de opvoeding van de hond aan bod komen. Deze eerste sessie gaat in groep en online door. Pas daarna gaan we ook in de praktijk samen aan de slag.

Wij bieden onze lessen aan aan €60/u, incl. BTW. Dit tarief geldt voor zowel de theorie- (2,5u) als de praktijksessies (1u à 1,5u per sessie). Lessen gaan zoveel mogelijk in Ertvelde door. Enkel voor problemen die met de thuissituatie gerelateerd zijn, en die we niet elders kunnen simuleren, komen wij ook bij u aan huis. Hiervoor rekenen wij onze verplaatsingtijd (snelste weg via Google Maps) aan €60/u.

DATH Logo Contouren Wit.png

PUPPY-BEGELEIDING

In deze cursus, verspreid over 4 lessen, geven wij u het volledige basispakket mee om u in staat te stellen een hond op te voeden en op te leiden tot aangename huisgenoot:

 • De theorie: hoe denkt/leert een hond? Hoe pak ik de hond in huis correct aan? Hoe bied ik mijn hond voldoende structuur? Deze eerste sessie gaat in groep en online door.

 • Correct wandelen aan de leiband

 • Basiscommando's: in de mand/bench of op de mat blijven, zitten, liggen, aan de voet zitten, hier komen, ...

 • Gewenning en socialisatie met andere honden, zonder risico

De praktijklessen in deze puppycursus worden individueel gegeven, waardoor de inhoud kan aangepast worden naar uw eigen wensen, afhankelijk van waar u zelf het meeste belang aan hecht. De maximumleeftijd van de hond voor dit pakket is 6 maand. Is je hond ouder? Dan helpen we je graag verder via onze formule van individuele training.

In totaal nemen de lessen zo'n 8u in beslag, dit voor een totaalprijs van €275 incl. BTW.
Lessen gaan zoveel mogelijk in Ertvelde door. Enkel voor problemen die met de thuissituatie gerelateerd zijn, en die we niet elders kunnen simuleren, komen wij ook bij u aan huis. Hiervoor rekenen wij onze verplaatsingtijd (snelste weg via Google Maps) aan €60/u.

Schattige Umi op een steen
Happy Lowie met Dogtra 800C
DATH Logo Contouren Wit.png

E-Collar
Training

E-collars worden te vaak afgeschilderd als een hondonvriendelijk 'wapen'. Via de media wordt dan ook getracht om de e-collar te verbannen. Wij proberen dit tegen te gaan door aan te tonen dat de e-collar één van de meest hondvriendelijke trainingsmiddelen is die er bestaan, en perfect kan gebruikt worden als ondersteunende tool bij het opvoeden van bepaalde honden.

Een e-collar, gecombineerd met een grondige opleiding en consequent gebruik, kan zorgen voor een fantastische band tussen hond en geleider. De 'onzichtbare leiband' zal uw hond uiteindelijk grote vrijheid bieden, en voorkomt het constante sleuren aan de werkelijke leiband, wat u en uw hond op korte termijn een pak fysieke hinder kan ontnemen. Bovendien sterkt het gebruik van de e-collar uw vertrouwen in uw hond, ook op afstand en zonder leiband. Dat vertrouwen resulteert dan weer in een blije en gehoorzame hond, want zoals u weet werkt vertrouwen in 2 richtingen.

U kan bij ons terecht voor een opleiding met deze tool, maar niet voor vrije verkoop. Enkel met een gedegen opleiding zullen wij ons zeker genoeg voelen om dit toestel aan u toe te vertrouwen. Beginnen doen we ook hier steeds met een les theorie (2u à 2.5u), waarin de basisbeginselen van de opvoeding van een hond en zijn natuurlijke denkgedrag aan bod komen. Deze eerste sessie gaat in groep en online door. Pas daarna gaan we ook in de praktijk samen aan de slag, eerst zonder e-collar en zuiver op basis van structureel en consequent handelen, daarna indien nog gewenst ook met.

Ook hier hanteren wij een uurprijs van €60 (les- en verplaatsingstijd). Dit tarief geldt voor zowel de theorie- (2,5u) als de praktijklessen (1 à 1,5u per sessie). Lessen gaan zoveel mogelijk in Ertvelde door. Enkel voor problemen die met de thuissituatie gerelateerd zijn, en die we niet elders kunnen simuleren, komen wij ook bij u aan huis.

De aankoopprijs van een e-collar is niet bij de opleiding inbegrepen, maar deze kan wel bij ons worden aangeschaft. Wij werken met de toestellen van Dogtrace, maar indien u een ander merk/model prefereert, kan dat uiteraard ook - op voorwaarde dat het toestel betrouwbaar en kwalitatief genoeg is om een perfecte training te verzekeren.

!! Opgelet: wij onderschrijven ten sterkste de educatieve functie van de e-collar, maar enkel en alleen indien het toestel onder begeleiding en met de nodige deskundigheid geïntroduceerd wordt. De werking van en met e-collars is zodanig specifiek en bij elke hond verschillend, dat deze niet zonder gedegen kennis over hondengedrag en -training kunnen gebruikt worden. Indien u vragen hebt, contacteer ons gerust voor meer info.

abstract-red-background-creativeye99.jpg
DATH Logo Contouren Wit.png

BOOTCAMP

In specifieke gevallen bieden wij ook een bootcamp, of in house training aan. Daarbij wordt uw hond voor een periode van minstens 2 weken bij ons opgevangen, waar hij een waar trainingsbad krijgt:

 • basiscommando's aanleren of aanscherpen

 • rustig wandelen aan de leiband

 • consequent leren luisteren

 • vlot en graag terugkomen wanneer gevraagd

 • omgang met andere honden

 • benchtraining

 • algemene socialisatie

 • rustig zijn in huis

 • meetrainen in onze eigen privé- en groepslessen

 • ...

Wij geven de hond stevige fundamenten mee, waarmee u na de training en onder onze begeleiding verder aan de slag kan om te bouwen aan een gebalanceerde releatie met uw hond.

De bootcamp is zeer interessant voor honden die kampen met probleemgedrag dat moeilijker tijdens individuele lessen uit te lokken of aan te pakken is. Ook voor viervoeters die nog een volledige (her)opvoeding moeten krijgen, kan een langere, zeer intensieve training interessant zijn.

Indien u interesse heeft in een bootcamp, gelieve dan voor verdere details en prijzen contact met ons op te nemen. Zo bekijken we samen of uw hond in aanmerking komt voor dit pakket.

Sara met Roedel
Groepsles Grafittistraatje
DATH Logo Contouren Wit.png

Groepslessen en -wandelingen

Honden en baasjes die een individueel traject bij ons volgden, kunnen deelnemen aan onze kleinschalige groepslessen, en ontspannen groepswandelingen.

De groepsles gaat op regelmatige basis op zaterdagochtend door, van 9u30 tot 10u30, op wisselende locatie. Meer info en mogelijkheid tot inschrijven via deze link.

Daarnaast organiseren we 1x per maand een groepswandeling op zondagvoormiddag. We nemen u mee naar de mooiste wandelplekken, en waar mogelijk kunnen onze viervoeters ook vrij hun poten strekken.

Meer info en mogelijkheid tot inschrijven via deze link.

abstract-red-background-creativeye99.jpg
DATH Logo Contouren Wit.png

kennelbouw

Medio 2017 werd samen met Jorn Claeys, Francis Dorissen en Kenny Dendauw het bedrijfje Tiny Wood Constructions opgericht. Samen bouwen we ondertussen meer dan 10 jaar kennels, omheiningen en houten bijgebouwen.

 

Nieuw zijn onze verplaatsbare kennels, stallingen en bijgebouwen. Als basis hiervoor gebruiken we een gegalvaniseerd chassis dat toelaat om deze achteraf makkelijk te verplaatsen. Dit betekent dat het geheel, gezien het verplaatsbare karakter, vergunningsvrij wordt.

Ben je geïnteresseerd in een van onze projecten, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen! Neem gerust ook een kijkje op www.tinywoodconstructions.be.

bottom of page