top of page

Niels & Eloise met Golden Retriever Qito

We gingen met Qito als pup naar de hondenschool, en basiscommando's gingen als vanzelf. Maar Qito werd groter, trok enorm aan zijn leiband en loslopen was geen optie omdat hij niet terug kwam. Wij waren duidelijk geen baas over Qito, maar Qito over ons.

Het gedrag van onze hond, maar ook dat van ons, werd geanalyseerd door Frederik. We kregen een heropfrissing van de correcte leibandtechnieken, de commando's en leerden het correcte gebruik van de e-collar.

Het was niet makkelijk, we moesten heel kort op de bal spelen, maar Frederik stelde ons gerust en zei me dat mijn hond mij hierdoor niet minder graag zou gaan zien, integendeel! En wat bleek, na 2 lessen was Qito een volledig andere hond. Door de nieuw verworven structuur wandelde hij perfect naast ons, kende hij alle commando's en was zo gelukkig met zijn nieuwe vrijheid! Het gebruik van de e-collar konden we daarna geleidelijk afbouwen. Wat een ondergewaardeerd opleidingsmiddel! Wij kunnen Frederiks professionele hulp alleen maar aanraden!

bottom of page