top of page

Ruth en Soraïda met Border collie Lucca

Wij volgden op Luca haar 8 weekjes direct een puppycursus bij Dogs & Their Homes.
Daar leerden we de basis en allerlei tips & tricks om een puppy vanaf het begin structuur en duidelijkheid te geven. Tijdens haar dagelijkse wandelingen merkten we al snel dat Luca nogal afgeleid was door alles wat er rond haar gebeurde en vooral enorm gefascineerd was door auto’s die ons passeerden. Luca is een border collie en het komt wel vaker voor bij dat ras dat de drift in hun natuur zit. Samen met Sara en Frederik zijn we hiermee aan de slag gegaan om consequent te reageren wanneer ze dit gedrag vertoonde.
Naarmate ze wat ouder werd merkten we dat het soms ‘onstuimige’ gedrag tijdens een wandeling toch weer meer de kop op stak. We zijn toen begonnen met de e-collar training. Vanaf de eerste les al een wereld van verschil!
Dus lieve Sara en Frederik, bedankt voor al jullie goede raad en opvolging van Luca. Dankzij jullie kunnen we met haar lange wandelingen in de natuur maken waar ze vrij kan rondcrossen en genieten en ze mooi dicht naast ons kan wandelen zonder leiband. Luca is een schat van een hond die van in het begin dankzij jullie geleerd heeft wat structuur is en wat wij van haar verwachten maar ook wat zij van ons mag verwachten (onder andere veel liefde natuurlijk ❤). Dit geeft niet alleen het baasje rust in het hoofd maar zeker ook de hond!

bottom of page